Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara!

Gabriela Vučić: Izlet

Učiteljica lisica po imenu Maja odlučila je odvesti svoje učenike, šumske životinjice, na izlet u Veliku šumu. Učenici su bili presretni. Učenici su se zvali: vjeverica Sara, medvjedić Marko, vučica Iva i lane Ivan.
Vjeverica Sara i medvjedić Marko bilo su jako neposlušni, ali zato su vučica Iva i lane Ivan bili jako dobri i poslušni.
Učiteljica je bila na mukama kako će ih sve moći čuvati u Velikoj šumi. Smislila je zanimljiv plan. Plan joj je bio da sve životinjice budi dobre i poslušne. Predložila im je da zajedničkim snagama naprave kućicu na stablu kao uspomenu na ovaj izlet. Vjeverica Sara i medvjedić Marko bili su lijeni i nije im se dalo nositi letve i daščice, ali zato su poslušna vučica Iva i lane Ivan marljivo i brzo radili.
Kako bi sve životinje radile na izgradnji kućice, učiteljica je rekla kako će nagraditi najvrijednije i najspretnije. Tada su i vjeverica Sara i medvjedić Marko odlučili sudjelovati jer im je bilo bitno da i oni budu nagrađeni. Ipak, u životu, dobro je biti poslušan, brz, marljiv i spretan jer tada ćeš uvijek biti nagrađen za svoja djela.

Učiteljica lisica Maja odlučila je kako će ih stalno voditi na izlet jer su to itekako zaslužili, pokazujući složnost, upornost, marljivost i zajedništvo. Životinje su bile jako sretne.

Gabriela Vučić, 4.c

OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, Ogulin

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori