Da imam supermoć ova bi promjena morala doć’

David Draguljić: Neka život ne proleti

Supermoć koja bi moj život okrenula za 360° bila bi letenje.
Uz tu moć mogao bih proputovati svijet. Današnjica, dvadeset i prvo stoljeće, ne dopušta nam da živimo bez tehnologije. Blago rečeno, mi smo ovisnici o internetu.

Nekadašnje svjetlo dana zamijenili smo svjetlom mobitela, računala, tableta. Uz moć letenja svoju bih sobu zamijenio iskustvima koje bih stekao na svojim putovanjima diljem svijeta.
Dok danas svi zatvoreni u svoja četiri zida bulje u male i velike ekrane, posjetio bih svjetske znamenitosti. Od Eiffelova tornja u Francuskoj pa sve do Taj Mahala u Indiji, od pustinja u Egiptu do iglua na Antarktici, od prašuma u Brazilu do savana u Africi.

Svijet je ogroman da budemo zatvoreni u kući zaluđeni internetom, društvenim mrežama, lajkovima i pratiteljima na istima. Preletio bih čitav svijet, posjetio ona najpoznatija pa i ona manje poznata mjesta na ovoj planeti jer život je uistinu prekratak da ga se provede na mobitelu.
Uz svu zabavu letenje bi bilo također korisno i za pomaganje drugima. Vodio bih sa sobom i ostale, one koji nisu vidjeli dalje od slika na Instagramu, Facebooku i Twitteru, da i oni upoznaju sve krajeve ove naše planete. Da sa zadovoljstvom mogu reći da su život proživjeli na najbolji mogući način. Zamisli da samo možeš odletjeti bilo gdje bilo kada, a ne moraš čekati vlak, stajati u autobusu, sjediti u automobilu nekoliko sati zbog gužve. Samo zamisli da ne moraš na cesti gledati i udisati dim automobila već da u oblacima udišeš onaj čist, svježi, friški zrak. Uživancija. Da mogu letjeti vjerujem da život ne bi samo proletio preda mnom već da bih živio život punim plućima.

David Draguljić, 16 god., Radovanci

2. a, Ekonomska škola Požega

 

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori