Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara!

Mateo Burivoda: Slon Mimi i merkat Diči

Bio jednom slon po imenu Mimi. Mimi je izgubio majku u ranoj dobi. Vlasnik cirkusa ga je pronašao i spasio. Malog Mimija danonoćno je tjerao da uvježbava trikove, ali Mimi nikad nije odustao. Motivaciju su mu davale hijene Mi, Zi i Di koje su mu se rugale.

Jednom je slon Mimi dobio najveću točku u cirkusu, što se nije sviđalo hijenama. Mimi je trebao žonglirati na monociklu. Hijene su to doznale pa su zubima probušile gumu na monociklu. Na nastupu Mimi je krenuo žonglirati i brzo je pao. Od srama je otrčao van, a hijene su mu se smijale. Dok je plakao, došla je jedna mala životinja do njega i pitala: „Zašto si tužan?“ Slon Mimi se uplašio jer je pomisli da je to miš pa ga je upitao: „Što si ti?“ Mala životinja se predstavila: „Ja sam merkat Diči.“ Mimi i Diči su se sprijateljili i shvatili da dijele sličnu prošlost.

Vlasnik cirkusa natjerao je hijene da pronađu Mimija. Razdvojile su se da bi ga brže našle. Mi je krenuo svojim putem, dok su Zi i Di krenuli drugim. Dok je Mi tražio Mimija, zemlja ispod njegovih nogu je propala i on se zaglavio, a Zija i Dija je na drugoj strani napao lav. Mimi i Diči čuli su tužno zavijanje hijena te su krenuli u pomoć. Diči je krenuo pomoći Miju, a Mimi Ziju i Diju. Diči je našao Mija zaglavljenog u malom krateru te mu je pomogao tako što je prokopao zemlju oko njega. Zi i Di bili su stjerani u liticu. Mimi je otjerao lava i spustio surlu da se Di i Zi popnu na nju.

Svi su bili spašeni. Hijenama je bilo žao zato što su se smijale Mimiju te su mu se ispričale. Zahvalili su im se na spašavanju i svi su postali prijatelji. Mimi i Diči postali su nerazdvojni.

Pouka: „Neprijatelja ćeš najlakše pobijediti tako da mu pomogneš.“

Mateo Burivoda, 5. r.

OŠ Stjepana Radića, Čaglin

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori