Da imam supermoć ova bi promjena morala doć’

Lana Jembrek: Mogu sve jer imam supermoć

Jednog sunčanog jutra, skočila sam iz kreveta i zamislila sebe kao super junakinju, jednu prekrasnu djevojčicu koja će spasiti svijet. I točno takva, kakvu sam zamislila, pojavila se preda mnom. Bila sam začuđena! Rekla mi je da mi danas daje supermoći, ali samo danas, do ponoći. Stvorila je jednu divnu haljinu, baš kakvu sam zamišljala. Dala mi je tri moći: da mogu promijeniti ljude, da nestane covid i da popravim prirodu, da bude čista, bez smeća.

Obukla sam haljinu i krenula u avanturu. Prvo sam postavila solarne ploče na sve kuće, maknula sve termoelektrane i počistila sve smeće. Priroda je sada bila čista kao kapljica suze.

„Sada ću promijeniti ljude“, rekla sam si i krenula dalje. Sve ljude sam poučila kako se čuva okoliš, da je važno da se druže s prijateljima i obitelji. Sve lopove i zločeste ljude, pretvorila sam u sretne, vesele i vedre ljude.

DRIN, DRIN, DRIN. Zvala me moja super junakinja. Rekla mi je da imam još samo 45 minuta. Prekinula sam je i brzo krenula dalje. Preostalo mi je još uništiti covid. Rekla sam: „Čiri bu čiri ba, neka svijet bude bez covida, neka svijet bude savršen!“  Sve je zasjalo  i ja sam se odjednom našla u svojoj sobi. Vidjela sam super junakinju kako je nestala u zrncu prašine.

Ponašala sam se kao da nije bilo ništa. Sišla sam niz stepenice i pojela doručak.

 

Lana Jembrek, 4.b

OŠ “Antun Nemčić Gostovinski“, Koprivnica

Mentor: Sanja Brkić, učiteljica

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori