Marija Glavati: Kozlići junaci

Jednog proljeća, prije mnogo godina, živjela je jedna mlada dama Snjeguljica. Ona je živjela sa sedam patuljaka, sigurno ste čuli za nju.

Isto tako, na drugom kraju svijeta, sedam kozlića se pakiralo na put k Snjeguljici. Kozlići su putovali sami. Prošlo je 6 h i stigli su. Iznenadili su Snjeguljicu jer ona nije znala da će doći. Svašta su se igrali i bili su jako veseli. Pekli su i kolače. Natjecali su se tko će ispeći bolji: Snjeguljica vs kozlići vs patuljci.

Kozlići su odlučili ostati još par dana kod Snježi (tako su je zvali) i patuljaka koje su zvali Kapići. Ali, jednoga dana, Snjeguljica je otišla brati bobice i došao je vuk. Kada ju je ugledao, sakrio se i smišljao plan kako da je pojede. – Znam! – pomisli i preruši se u dječaka.

– Bokić! – reče Snjeguljici.

– Aaaaaaaa! – uzvikne i pobjegne Snježi.

Vuk je još jednom probao, ali ovaj put kao starica. – Joj djetešce, možeš li me dovesti do one kuće? – upitao je. Snježi mu je povjerovala i kada su došli vuk ju je zarobio.

Snježi je poslala pismo kozlićima i patuljcima: – UPOMOĆ! –

Nakon što je prošlo pola sata, glavni kozlić Robby i glavni patuljak Nišo, pronašli su pismo.

– Ajoj! Krenimo! – kaže Robby.

– Gdje? – upita patuljak.

– Pronaći Snježi! – odgovore svi kozlići.

– Mi ćemo čuvati kuću. – rekoše patuljci.

Kozlići su spremno krenuli u potragu i pronašli tu kuću. Robby ima plan – uzet će spajalicu i obit će bravu.

Evo Snježi! Uspjeli su je osloboditi, ali došao je vuk. Snježi i tri kozlića su pobjegli, a ostali su se borili. Vuk je pao i izgubio. Svi su stigli kući i proslavili.

Kozlići su se vratili svojoj kući i sve ispričali mami. Mama koza bila je jako ponosna.

Marija Glavati, 3. r

PŠ Markovac, OŠ kralja Tomislava, Našice

Svaka kuna je itekako značajna!

Odgovori