Jer moja priča blista budi furešta il’ turista!

Gabriela Tadić: Zimska priča o Bjelovaru

Posjetite Bjelovar zimi te jednog zimskog dana prošećite mojim rodnim gradom. Bjelovar je jako lijep grad u kojemu živi oko četrdeset tisuća stanovnika.

U središtu Bjelovara zimi je postavljen lunapark i pun je grad lampica. Možete posjetiti klizalište koje zimi krasi središte moga grada. Na vrhu najvećeg europskog paviljona od bračkog kamena pomoću lampica su napravljene četiri adventske svijeće. Kada se upali treća adventska svijeća, znam da je Božić blizu i jedva ga čekam.

U Bjelovaru imamo crkvu Sv. Terezije Avilske koja je prije nekoliko godina postala katedrala.

U našoj gradskoj upravi je gradonačelnik, njegov zamjenik  i ostali važni ljudi u gradu Bjelovaru. Gradska uprava je smještena u zgradi bivše vojarne, nalazi se u središtu grada i narančaste je boje. Kraj gradske uprave je smješteno klizalište koje se otvara u prosincu i svake godine se na njemu održava učenje klizanja za vrtićance.

U lunaparku možete probati razne vožnje, od električnih autića do vrtuljka i vlakića, ali meni je najdraži Hulk. U adventsko vrijeme u centru grada nalazi se veliki bor i puno anđelčića, a ima i vrlo lijepih ukrasa po gradskim lampama.

Ako se želite klizati ili naučiti klizati, dođite u Bjelovar. Ako želite sliku s Djedom Božićnjakom, dođite u naš Dom kulture u kojemu se održava i božićni Gala koncert. Ako hoćete probati vožnju na Hulku i ostale zabavne vožnje, dođite u moj rodni grad Bjelovar.

 

Gabriela Tadić, 4.c

III. osnovna škola Bjelovar

Mentor: Suzana Turković

 

 

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori