Vitezovi Proljetne livade

SUNČANE NAOČALE GLISTE ZORICE

Tog dana su Filip, Picek i Vanček radili kućicu na drvu, zapravo bi bilo preciznije reći tajno skrovište za Vitezove proljetne livade. Gradnja nije baš brzo napredovala jer su svako malo otrčali okupati se u rijeku sa Benđijem.

Iako je živio u rijeci, Benđi je također pomagao u gradnji skrovišta. Skupljao je drva uz obalu i donosio do trojice majstora da ih ugrađuju u kućicu. Naravno da je s pogledom iz rijeke također bolje vidio rade li kućicu ravno ili visi lijevo ili desno, baš kao onaj kosi toranj u Pisi, koji mu je mama pokazala na jednoj fotografiji.

Filip se uvijek pitao kako bi to izgledalo da jedeš juhu u tom tornju. Sigurno bi ti nešto iscurilo iz tanjura kad juha neće stajati koso kao toranj.

I zato je Filip jako inzistirao da pod kućice bude ravan. Počeli su rano raditi jer će kasnije biti jako vruće pa je bolje biti negdje u hladu, mada je drvo imalo gustu krošnju i davalo puno hlada.

A sreća pa se i u rijeci možeš rashladiti, a tu je baš bio zapravo mali rukavac pa nije bilo opasnosti od virova.

Nakon što su se po tko zna koji put okupali, vitezovi su legli na travu ispod drva da malo odmore. Nije samo tako raditi kućicu. Fizički je to posao, a i bolje je prvo malo razmisliti i sve pripremiti, jer dobra priprema je pola obavljenog posla. Bar su tako čuli od starijih. I dok su tako ležali, iznenada su začuli jadikovanje. Okretali su se oko sebe, dok nisu shvatili da zapomaganje dolazi iz rupe u tlu malo podalje njih. Tamo je izbezumljeno zapomagala glista Zorica. Izgleda da je izgubila svoje sunčane naočale. Ili ih je možda zaboravila kod kuće? Ili ih je ostavila kod svoje prijateljice Dorice gdje je bila na kupanju u jutarnjoj rosi?

Dok je išla od Dorice kući ugledala je ovu rupu u kojoj se nakupilo rose i odlučila se još malo okupati. Tko bi propustio besplatno kupanje u takvom ekskluzivnom bazenu? No u međuvremenu je sunce obasjalo taj bazen, isušilo ga, a Zorici blještalo u oči i ne vidi put kući. A već je počelo i ozbiljno prijetiti da Zorica dehidrira i izgori na suncu.

Pa ovo je slučaj upravo za vitezove Proljetne livade!

Filip i Picek su lišćem napravili suncobrane za Zoricu, a Vanček je otrčao po vodu u rijeku da smoči Zoricu. I tako su je štiteći lišćem i polijevajući vodom otpratili do kuće. Kad su stigli do njene kuće, Zorica je sve zagrlila, zahvalila im, i obećala da će u Filipovom vrtu raditi najbolji humus koji može! A kad je humus dobar, i povrće je odlično!

 

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori