Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara!

Leona Sansović: Vučica, ptičica i lavica

Bile jednom vučica, ptičica i lavica. Vučica je bila pristojna, zabavna, dobra i prava prijateljica. Ptičica je bila smiješna, zanimljiva i isto tako dobra prijateljica. Lavica je bila svadljiva, ali opet dobra prijateljica. Sve su zajedno živjele na malom brdu u malenoj kućici koja je bila taman za njih.

Sve je bilo dobro dok jednog dana vučica nije došla u šumu u kojoj su bile postavljene zamke. Ptičica je dok je šetala šumom čula nešto čudno, a u istom trenutku i lavica je shvatila da je vučica nestala. Ptičica i lavica su se panično tražeći vučicu zabile jedna u drugu. Razmišljale su o tome gdje bi mogla biti vučica. Lavica se dobro poznavajući svoju prijateljicu vučicu dosjetila zamki postavljenih u šumi u kojoj je ona voljela provoditi vrijeme.

Ptičica i lavica oprezno su potrčale do mjesta kojeg se dosjetila lavica. Ugledale su vučicu u mreži. Odmah su je izvukle van.

Prošlo je neko vrijeme i vučica nije znala kako da se oduži svojim prijateljicama. Razmišljala je o iznenađenju i dosjetila se kako je ptičici i lavici ubrzo rođendan. I to na isti dan. Dok su one bile u obližnjoj šumi napravila im je veliku tortu. Otišla im je kupiti rođendanske poklone. Kada je došao taj dan iznenadila ih je. Bile su sretnije nego ikada u životu.

Kada dobro radiš, dobru se i nadaj!

Leona Sansović,  4.c

OŠ Petra Kanavelića, Korčula

Ilustracija: Leona Sansović

 

 

 

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori