Da imam supermoć ova bi promjena morala doć’

Rita Sabljak: Što bi se promijenilo kad bih imala moć?

Svakog dana razmišljam, kako je to kad imaš super moć? Moraš li se odreći svog posla iz snova i biti super heroj?  Kako je to kad spašavaš tisuću ljudi  tjedno? Ili si ipak normalan, samo imaš nešto neobično što tvoji prijatelji nemaju ? Možda si poznat u cijelome gradu i ne možeš izići iz kuće bez da te love silni novinari i žene u crnom odijelu s mikrofonom u ruci i samo čekaju kad ćeš izići iz kuće i odgovoriti na osamsto devetnaest pitanja. Hmmmm, ne znam kako bi to bilo, ali znam kako bih ja htjela da to bude.

Kad bih imala super moć htjela bih imati moć letenja. Moj život bi se puno promijenio. Na primjer: ne bih morala ići u školu busom ili automobilom jer bih mogla samo doletjeti do škole. Kada bih išla negdje daleko, u drugi grad na more, pa niste valjda mislili da bih išla autoputom i čekala u gužvama dugim par kilometara. Spakirala bih se i odletjela do određenog grada. U slobodno vrijeme bih letjela po kućama i zgradama. Kad bi mi nešto iz trgovine zatrebalo, ne bi me mama ili tata trebali voziti u grad da si to kupim, već bih ja uzela novac, svojim moćima doletjela do trgovine i kupila ono što mi treba. Mogla bih odletjeti i doletjeti bilo gdje kad bih imala super moći i bilo bi mi odlično. No, svaka stvar ima svoje vrline i mane. Do sada sam razmišljala samo o vrlinama super moći, no sigurno postoje i neke mane ove moje super moći. Recimo da idem na more i tamo planiram biti sedam dana i sedam noći. Nisam  posve sigurna da bih leteći mogla prenijeti kofere, luftiće, ležaljke za plažu, svoj romobil…sve do grada u koji idem. Nadam se da se ne bi događalo to da bi me djeca iz škole ismijavala jer sam drugačija ili da mi, kao što sam već rekla, novinari ne bi dali mira. Sasvim sam sigurna da bih trebala ići u posebnu školu za svu djecu koja imaju super moći. To ne zvuči loše, no nije da želim biti super heroj, želim biti…možda medicinska sestra  ili možda učiteljica, na primjer policajka…Zapravo bih mogla biti super heroj kao što su: Super girl, Catwomen ili bilo koja druga super heroina. Mogla bih letjeti gradom i spašavati živote. Imala bih svoje tajno skrovište i jako fora herojsko odijelo. Bila bih poznata i svi bi mi bili zahvalni što ih spašavam u nevolji.

Sve bi to bilo vrlo, vrlo zanimljivo, no možda to ne bi bilo ni slično onome kako sam ja to opisala. Svakako bi bilo zanimljivo s moćima, ali ne bih se hvalila njima jer bi zasigurno i one imale puno mana. Moje iskreno mišljenje o posjedovanju super moći je to da bi bilo odlično imati ih, no treba biti pažljiv kad ih se koristi.

Rita Sabljak, 5. b

OŠ Ivane Brlić- Mažuranić, Ogulin

 

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori