Da imam supermoć ova bi promjena morala doć’

Antonina Jurica: Da imam supermoć, ova bi promjena morala doć’

Ljudska je mašta velika. Ona je jedna od stvari koje nam nitko ne može oduzeti. U njoj nema granica ni pravila. Tom ljudskom maštom nastali su i superjunaci.

Poznato je da svaki superjunak ima svoju supermoć. Harry Potter ima svoj štapić i sposobnost pričanja zmijskim jezikom, Hulk ima svoju supersnagu, a Spiderman svoju mrežu. Superjunaci svojim moćima mijenjaju i spašavaju svijet od zlikovaca koji žele moć za sebe. Kad bih ja mogla imati supermoć, to bi bilo kontroliranje vremena. S tom supermoći mogla bih zaustaviti vrijeme da se naspavam prije škole koliko želim. Prije ispita bih sve naučila te vratila vrijeme ako sam nešto pogrešno rekla na ispitivanju. Kad se sve zaustavi, mogla bih živjeti u svom malom svijetu bez ikoga, pojačavajući muziku koliko ja želim. Iako bi bilo jako lijepo raditi ono što ja želim (i kada želim), najmanje bih udovoljavala sebi. Najviše bih pomagala ljudima kojima je pomoć potrebna. Napunila bih brod hrane i otputovala u Afriku dok se ljudi na kontinentu ne najedu. Političkim bih zločincima razbacala papire i planove, tako da ne znaju što će reći svojim sljedbenicima, a svakom čovjeku u ratu bih oduzela pušku i zavila ranu. Beskućnike bih povela u velike vikendice miljunaša jer u njima ionako nitko ne živi.

Širenje ljubavi i dobrote je jedino što svijetu nedostaje. Ja, nažalost, ne mogu kontrolirati vrijeme, ali mogu raditi dobra djela. Zato i vi širite ljubav, makar i malim djelima, jer ljubav je jedino dobro koje je ostalo u ovom okrutnom svijetu.

Antonina Jurica, 8. razred

OŠ Braća Glumac, Lastovo

Ilustracija: Antonina Jurica

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori