Radovi mladih pera

Maja Perić: Nesretna ljubav

Promatrao je odsjaje zadnjih zraka sunca, što se lome u kristalnoj čaši na palubi broda. Sunce je polako zalazilo, a Johnov je pogled sezao u daljinu. Na prostranstvu mora, samo su se vidjeli zlaćani odrazi, zalazećeg, ljetnog sunca. Sva tuga svijeta, odražavala  se upravo u njegovim očima. Bistro more sezalo je u daleki beskraj. Bio je sam, tu na brodu, zastao razmišljajući o onome što ga svaki put kad izađe na more steže čvrsto oko srca.

I on je imao svoju tešku, tužnu, životnu priču, koje se još odavno pokušao riješiti. Davno, prije već dosta godina, i on je imao svoju voljenu. Bio je veliki moreplovac, prešao sva mora i oceane, no bojao se da se njegova i Lisina veza ne ugasi.

Znao je da će se to kad tad dogoditi jer je bilo teško zadržati vezu, s obzirom na to da su dugo vremena provodili odvojeno, budući da je dosta vremena provodio na moru. Žalio je, ali mu je to značilo u životu.  No i Lisa se sve više udaljavala od njega. Nije htio ostaviti svoju voljenu. Da ju zadrži, sagradio joj je divni svjetionik, s kojim bi ga i usred mraka, mogla vidjeti i čekati. U taj je svjetionik uložio, skoro sve što je imao, ali nije vrijedilo.

Kada je i pomišljao da je sve uzalud, unutarnji bi ga glasić ohrabrivao i davao mu posljednji tračak nade. No, koliko je bila lijepa, blaga i nježna, toliko je  bila i nezahvalna. Ništa od svega onoga, što je John zamišljao na to predivnom, sjajnom svjetoniku, nije se ostvarilo, pa čak ni pokušalo. Odlučio je ostaviti  ljubavno pismo i daleko pobjeći od istine. Koliko je god pokušavao da ju prestane voljeti, toliko je ona više zauzimala njegovo srce.

Svakoga puta, kada bi isplovio poželio bi otići u more i više se nikada ne vrati. More mu je bilo jedino mjesto za bijeg, ono bi ga udaljilo od tih groznih misli.I sada on ponavlja jedan od svojih uobičajenih bjegova od ljudi i samoga sebe.  Valovi ga lagano njišu, dok on, još uvijek žali za svojom nesretnom ljubavi.

Maja Perić, 6. razred

OŠ Ivana Mažuranića Tomislavgrad, BiH

Mentorica: Šima Majić

*rad nastao na zadanu rečenicu “Promatrao  je odsjaje zadnjih zraka sunca što se lome u kristalnoj čaši na palubi broda.”

 

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori