Radovi mladih pera

Zoran Krobot: Legenda o robopiliću

Jedne tihe, mrkle i puste noći, na Zemlju je s neba palo nešto čudno. Udarilo je kao grom i ostavilo rupu u susjedovom dvorištu.

Ujutro je sve bilo normalno, osim što je susjed u svom kokošinjcu imao pilića viška, a taj nije bio žut već siv, kao sivi kišni oblak. Osim što se razlikovao po boji imao je i čudne, različite oči. Jedno mu je bilo crveno, a drugo zeleno. Ostali su ga pilići najprije čudno promatrali i kružili oko njega, ali su ga brzo prihvatili u svoje jato i pozvali na igru.

I tako su prolazili dani, sve je izgledalo normalno, dok jednog dana susjed nije otkrio da su mu nestale najveće koke iz kokošinjca. Prvo je mislio da ih je odnio susjedov pas Zloćko, ali Zloćko nije mogao nikako ući u kokošinjac.

Susjed je odlučio saznati što se dešava pa je cijelu noć stražario. Iza ponoći, odjednom su oči sivog pilića počele svijetliti zelenim i crvenim svjetlom, a crvene laserske zrake bile su uperene k najvećoj koki u kokošinjcu. To je sivi Robopilić otimao koke za svoj svijet s kojeg je stigao one tihe i mračne noći.

Susjed je upalio svjetlo, a kad je Robopilić shvatio da je otkriven, jako se naljutio i svojim očnim laserom je želio spaliti kokošinjac, selo, grad i cijeli naš svijet. U kokošinjac je uletio susjedov pas Zloćko i uhvatio Robopilića. Susjed je na kraju strpao Robopilića u njegovu raketu kojom je stigao na Zemlju i bacio ga tako visoko da je raketa odletjela na Mars.

Legenda kaže da je Mars crven jer njime vlada Robopilić koji svijetli svojim crvenim laserom jer je još uvijek ljut što su ga na Zemlji otkrili.

Zoran Krobot, 2.r.

OŠ Gornji Mihaljevec

Mentor: Silvija Soldat

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori