Top generacija

O Top generaciji

Kažu da je u životu najbolje baviti se onim što volite, a zaista ste srećković ako u životu radite posao za koji ste plaćeni, a radni zadaci su vam da obavljate upravo ono što volite.

Možda nisam do kraja srećković jer kruh svagdašnji ne zarađujem baš onim što najviše volim, ali svo slobodno vrijeme se bavim hobijem kojem je osnova ono što najviše volim, a to je pisanje. Kao klinac sam volio pisati, iako sam kad sam krenuo u školu znao samo slovo A, a za slovo O sam rekao da je 0 (nula). Ali sam kasnije to sve nadoknadio i pisao sam stalno, o svojim putovanjima iz mašte, o svojim pustolovinama, i onim pravim i onim iz mašte.

Pisao sam, pa oduvijek. Dobro, ne oduvijek, nego otkad sam naučio pisati. Pa sam pisao u nižim razredima osnovne škole, pa višim, pa za školski časopis, pa u srednjoj školi, pa za omladinski časopis, pa čak i pokoji članak za regionalni tjednik, pa onda dvije knjige, i još puno, puno članaka, kolumni. Iz te moje ljubavi prema pisanju pokrenuo sam i ovaj portal.

I znam da nisam jedini koji je volio pisati od malih nogu. Znam i da među vama ima mnogih koji pišu, neki poskrivećki, neki javno. I ima vas svih godina, svih generacija, a ja vas pozivam da svi zajedno, bez obzira na starost, budemo TOP GENERACIJA, generacija koja piše i koja želi pokazati to što piše.

Bez obzira pišete li stalno, ili imate neki sastavak iz škole na koji se posebno ponosite, pošaljite na portal, mi ćemo ga objaviti. Radi li se samo o nekoliko misli, sastavku, priči, eseju, pjesmi, epu, nema veze, šaljite, dozvolite da i drugi pročitaju ono što je vaš mozak (ili srce) iskomponirao.

Vi šaljete, portal TOP GENERACIJA objavljuje. I šaljite bez obzira koji ste razred, škola, fakultet, selo, grad, ma nije važno koliko imate godina, važno je da pišete, jer ako jedna slika vrijedi tisuću riječi, kreativnost je kad sliku koja vas je ostavila bez teksta možete opisati sa tisuću riječi.

Kad pošaljete svoj rad, a možete ih poslati kad želite i koliko želite, sami odlučite želite da se objave pod vašim punim imenom i prezimenom, navesti razred, školu. ili samo nadimak. Sve što je važno za objavu je da pošaljete priče koje ćemo na portalu objaviti.

A tko zna, možda se jednog dana nađe sponzor koji će financirati objavu radova u knjizi ili katalogu. Teme su slobodne, pišite i šaljite nam sve o čemu već jeste pisali ili o čemu će vam se tek upaliti žaruljica da pišete.

Imat ćemo ponekad i tematske natječaje, ali o tom potom. Za sada, podijelite s nama svoje pisane misli.

Radove šaljite u formatu .doc ili .docx na email top_generacija@medjimurje.info ili poštom na

Top generacija
(Taradi Gorkić)
Travnik 14
40000 Čakovec

I požurite, jedva čekamo da počnemo!

PS: Ako ne znate gdje početi, zavirite u svoje zadaćnice! To će biti odličan početak!

Vaši radovi bit će objavljeni na portalu TOP GENERACIJA.

Naime, kad je sve počelo, ovaj projekt Top generacija, sve se činilo jednostavnim. Ukratko, na osnovu svoje ljubavi prema pisanju još od osnovnoškolskih dana, zamislio sam da mi današnji đaci šalju svoje sastavke, ili bilo kakve literarne uradke i da ih objavljujem na portalu, jer smatram da dječju maštu treba poticati, a objavljivanje njihovih radova bi bila jedna vrsta nagrade. Naravno, zatražio sam savjet iz Ureda pravobraniteljice za djecu, jer naravno da bih ja htio, a sasvim sigurno i mali i mladi autori da se objavi njihovo ime. Saznao sam da me obvezuje Zakon o medijima (NN 59/04), Zakon o elektroničkim medijima (NN 153/09, 84/11 i 94/13) i Pravilnik o zaštiti maloljetnika u elektroničkim medijima (NN 28/15), a posebno sam bio upućen da se obratim Agenciji za zaštitu osobnih podataka. Agencija je nadležna za tumačenje i praćenje provedbe Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 106/12).

No izdvojit ću jednu rečenicu iz odgovora pravobraniteljice za djecu doc. dr. sc. Ivane Milas Klarić:

U načelu smatramo da je vrijedno prikazati dječje literarno stvaralaštvo u medijima, ali uz uvjet da se maksimalno štiti interes djeteta.

Za sve literarne radove koje dobijemo za objavu na portalu TOP GENERACIJA smatramo da su autorski radovi pošiljatelja na objavu. Portal TOP GENERACIJA ne odgovara za eventualno plagiranje. Sve maloljetne osobe koje su poslale literarne radove i žele objavu pod punim imenom i prezimenom moraju imati dopuštenje roditelja. Radovi koji su poslani za objavu na TOP GENERACIJI bit će objavljeni bez novčane naknade, a portal TOP GENERACIJA ima pravo objaviti odabrane radove u posebnoj knjizi / katalogu bez novčane naknade. Broj radova za objavu nije ograničen, niti tematski određen, osim ako se raspiše poseban tematski natječaj.

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori