Različitim jezicima na istome putu

Osjećaji duginih boja

Duga za mene predstavlja jednakost svih ljudi na zemlji! Gotovo da imam i osjećaje za svaku od boja:

  1. osjećaj je crven. On je ljubav! Moramo voljeti jedni druge te zaboraviti mržnju.
  2. osjećaj je narančaste boje. On je osjećaj pomaganja. Pomažimo jedni drugima i ne nanosimo štetu!
  3. osjećaj je žut pošto duga nastaje od sunca i kiše. Mislim da je taj osjećaj topline! Prihvatimo nove ljude koji bježe da bi se spasili… i prihvatimo sebe i svoje bližnje sa svim manama i vrlinama.
  4. osjećaj zelene boje rezerviran je za prirodu! Trebali bismo više braviti u prirodi, a ne za mobitelima i laptopima i itd. Osim toga, trebali bismo prirodu čuvati!
  5. osjećaj plavi. Osjećaj je koji nas podsjeća na vodu koje ima toliko na zemaljskoj kugli! Očuvajmo je i pijmo je svakodnevno radi zdravlja u većim količinama. Osim toga, ne budimo netolerantni jedni prema drugima.
  6. osjećaj ujedno je i zadnji. Ljubičast je i govori o uvažavanju razlika na svim razinama: jezičnoj kulturnoj, vjerskoj, rasnoj…Jer svi smo jednako nastali i idemo istom kraju na ovaj ili onaj način.

Cijela duga je jedno dobro. Predstavlja sve ono što sam spomenula, ali i puno više od toga. Ljubav, pomaganje, toplina, očuvanje prirodnih resursa, tolerancija i uvažavanje samo su neke od odlika koje sam odlučila spomenuti, meni najvažnije na putu koji je možda različit od drugih, ali je barem malo po njima i isti.

Hana Tomašić, 7.r

Osnovna Škola Gornji Mihaljevec

Mentorica: Lidija Novak Levatić, prof.

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori