Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka

Legenda o Nardu

Dobar dan! Ja sam Zmajček Pozojček. Upravo letim… uf! Ptica me udarila u krilo. Oh, idem sletjeti ovdje na ravninu. O, vidi koliko ljudi. Mislim da će napraviti malo selo kod one vode. Nebo se sprema na napad! Moram ih pitati mogu li se sakriti kod njih.

Jedan je čovjek digao uzbunu kad me vidio i sada me svi gledaju kao da sam ja zmaj! O, pa ja jesam zmaj! A ma daj! Nebo je krenulo napadati sa svojom magijom. Jedan mi se čovjek predstavio kao grof Nordi. Kakvo ime, uf?!
Pitao sam ga mogu li prenoćiti kod njih. On mi je rekao da bi mi radije dao da pojedem pečenu patku. Njam!
Nitko nije primijetio da voda raste zbog one magije s neba. Nisam znao što je to, ali to je kiša! Počeo je kaos! Neeee! Moja pečena patka je u vodi. Svi vrište, vodostaj vode se podiže. Ideja mi je pala na glavu, a to boli! Rekao sam svim ljudima da se popnu na mene. Tako je i bilo . Svi su bili na meni. Neki su se žalili zbog potopljenih kuća, a ostali su se svađali s njima da je bolje da su ostali živi. Grof Nordi i ja smo samo slušali prepirku.
Odjednom su svi zastali otvorenih usta, pa čak i ja. Pred nama je bio ogroman, ogroman dvorac. Toliko sam se zagledao u dvorac da se opet ptica zabila u moje krilo. Auuu! Moram opet sletjeti dolje.
Kada sam sletio, preda mnom je bila prava priroda, drveće, cvijeće i-i-i- divlja svinja!!! Bježi!
Čekaj, zašto bih trčao kada imam krila? O.K. poletio sam i opet vidio taj predivan dvorac i pisalo je bla, bla, bla, oh, evo, mislim da piše Valpovo.
No, idemo natrag u naše male selo. Stigli smo! Opa! Pao je čovjek s mog krila, mislim da je to boljelo…
Sve su počeli graditi otpočetka, ali grof Nordi je zapovjedio da počnu graditi na uzvisini zbog poplava. Dobra ideja, Nordi! Ajme, kako bih ja sad jeo pečenu patku… mmm! O.K. Nema pečene patke za mene. Ali kako svi mogu jesti pečenu patku, a ja ne! Dobro, ionako su oni više radili.
Umoran sam… Idem spavati. Prošlo je, ja mislim, pola dana. Pa što! Zmajevi puno spavaju. Aaaaa ne, sada je noć, a ja sam spavao po danu! Ššššš nemoj probuditi druge. Rekao sam šššš! Nekako sam prespavao tu noć.
Oh, vidi ti to! Napravili su pola sela! To! Najest ću se puno pečene patke! Idem se pridružiti ljudima iz sela u bari. Bomba!!!! Pljus! Ovo je uživancija! Prvo pečena patka, a sad kupanje!

Grof Nordi nazvao je ovo selo Nard! Ovaj Nard je super! Svi plešemo i ludujemo! Ovo je bila super avantura! Slavimo, pijemo domaći punč i plešemo. Ovo ne može bolje! Mmmm, njušim pečenu patku! Bilo je zabavno biti s vama u ovoj ludoj avanturi! Mmmm, njušim pečenu patku, opet, moram je pojesti! Vidimo se drugi put! Mmmm, gdje je ta patka…

veseli Josip Arambašić
PŠ Nard
Mentorica: Dalila Birovljević

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori