Neka bude što deblja jer je plod našeg podneblja

Ana Cerović: Sretan Božić

Kolovoz i Prosinac su najbolji prijatelji. Iako se ne viđaju često, poznaju se već jako dugo. Približio se Božić, a niti jedan od njih nije znao što bi poklonio ovom drugom.

Bili su različiti. Kolovoz je volio ljetne stvari, i premda bi njemu to bio savršen poklon, bojao se da bi se Prosinac najvjerojatnije uvrijedio. Isto tako razmišljao je i Prosinac.

U Kolovozovom dijelu  ulice prodavali su se kupaći kostimi, luftmadraci i školjkice, a u Prosinčevom keksi, topla čokolada i puloveri. Oboje su morali pješačiti četiri mjeseca kako bi kupili savršen dar, a tada bi Božić već prošao.

Jednog dana Kolovoz dohvati mobitel i nazove prijatelja.

„ Hej, Ledeni!“

„ Bok!“ – s osmijehom u glasu uzvrati.

„ Jesi li uzbuđen? Dolazi Božić! “  – nervozno će Kolovoz.

„ Ne mogu dočekati! A tek da vidiš što sam pripremio za tebe“!  – uzbuđeno doda Prosinac.

„ I ja za tebe. Moj dar je bolji, vidjet ćeš. “

Istina je bila da ni jedan od njih nije imao poklon za ovog drugog.

Konačno, Kolovozu sine ideja. Otiđe u trgovinu i kupi školjkice, teglicu pijeska i teglicu soli. Sve zapakuje u paket, omota vrpcom i napiše pismo.

Dragi Prosinče!

 Ti si mi jedan od najboljih prijatelja. Nisam znao što ti pokloniti za Božić, a htio sam da imaš najbolji dar. Kako se ne viđamo često, našao sam rješenje. Spremio sam nekoliko predmeta koji će te podsjećati na ljeto, na mene. Nadam se da će ti se svidjeti.

Puno pozdrava šalje ti,

Tvoj prijatelj Kolovoz

Upakirani dar poslao je poštom i nadao se najboljem. Stiglo je božićno jutro. Kolovoz je primijetio kako je njegov sandučić pun. Unio je paket u kuću i otvorio ga. Iz paketa je izletio oblačić iz kojeg su se prosule pahulje snijega. Na njemu je stajala poruka, kratka i jasna:

Sretan Božić!

Sjeti me se.

Tvoj dragi Prosinac

Ana Cerović, 4.a

                                                                        OŠ Eugen Kumičić, Rijeka

Mentorica: Vesna Raspolić

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori