Neka bude što deblja jer je plod našeg podneblja

Petar Adrić: Princeza i goblin

Šetajući vrtom svog velikog dvorca, princeza Mia duge zlatne kose i lijepog lica uočila je goblina, niskog, ćelavog i poderane odjeće. Promatrala ga je nekoliko dana kroz prozor svoje usamljene sobe.

Princeza ga je odlučila upoznati. Očarale su je njegove velike ljubičaste oči i nakon tri mjeseca su se vjenčali. Nakon svadbe, goblin je počeo krasti iz dvorca. Krao je srebrne vilice i žlice, skupe i lijepo oslikane porculanske tanjure, što je prodavao. Novac je trošio na skupu odjeću, rukom šivane cipele, nakit i satove. Svoje skupe stvari pokazivao je prijateljima i sve više postajao ohol i bahat. Na kraju ih je sve izgubio jer više nije mario za njih.

Osoblje dvorca više nije htjelo zataškavati goblinove krađe pa je reklo princezi i ona je bila jako ljuta na goblina za kojeg je mislila da će joj uljepšati usamljeni život, ali se prevarila. Došlo je do velike svađe i princeza ga je izbacila iz dvorca. Goblin nije imao kamo jer je izgubio prijatelje. Morao je naći posao. Počeo je raditi kao kovač, te je nakon nekog vremena vratio prijatelje, ali princezu Miu nikada više nije vidio.

Petar Adrić, 6.b

OŠ Šijana, Pula

Mentor: Vladimir Papić

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori