Radovi mladih pera

Valentina Ventoruzzo: Zmajski prah

Jedan je zmaj živio na drugom planetu Zmajrici. Tamo mu je bilo odlično. Sve što je zaželio bi se ostvarilo. Međutim jednog dana došla je strašna oluja. Prolazilo je vrijeme, a oluja je bila sve snažnija. Zmaj je morao otići. Dok je letio, pogodio ga je čarobni grom. Zmaj se srušio na planet Zemlju. Ostao je ležati dolje.

Nakon nekog vremena zmaj je poletio u visine. Nije znao gdje je ni kako je dospio ondje. Gledao je oko sebe i ubrzo shvatio da je na drugom planetu. Uočio je da kad zamahne krilima iz njih izlazi nekakav čudan prah. I tako je, zaprepašten, letio i ostavljao za sobom  taj zaista čudan prah.

Prah se spuštao po jednom polju. Zmaj se spustio dolje i pogledao što je ostavio za sobom. Ugledao je polje koje je bilo posuto zlatnim, svjetlucavim prahom. Prošao je po tom polju i odmah se osjećao pametnije, bolje i ljepše. Pogledao je u daljinu i opazio farmera. Brzo je poletio i nestao u oblacima.

Kada je farmer stigao na polje, začudio se što je to na njegov polju. Farmer je bio znatiželjan pa je i on prošao poljem. Odjednom se osjećao pametnije. Vrlo ubrzo shvatio je da je na njegovom polju čaroban prah i svi koji prođu tim  poljem postanu pametniiji i bolji. Jedino nije shvaćao kako je taj prah dospio tamo. Sjetio se da je postavio kamere oko polja. Pogledao je snimke i ugledao zmaja na njima. Brzo je pozvao novinare. Oni su opet pogledali snimke. Objavili su u novinama da je na planetu Zemlji bio zmaj koji je jedno obično polje pretvorio u čarobno. Nakon toga stizali su milijuni ljudi.

Danas to je mjesto blizu Huma u kojem kad ljudi dođu nisu pametniji, bolji  ili ljepši već ih to mjesto samo malo opusti.

Valentina Ventoruzzo
OŠ Šijana Pula
Mentor: Vladimir Papić

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori