Radovi mladih pera

Omea Novak: Ključ džepnog kraljevstva

Jednom, ne toliko davno, kralj i kraljica živjeli su u svome dvorcu u gradu zvanom  Džepograd. Imali su kćer po imenu Lora. To je bila najljepša djevojčica u cijelom kraljevstvu, duge plave kose i zelenih očiju. Najviše od svega uživala je u igri sa svojim roditeljima.

U tom gradu živjela je i stara, zla vještica koja je oduvijek željela zavladati Džepnim kraljevstvom. U svom domu, kući smještenoj na samom rubu kraljevstva, imala je čarobno jezero, na čijoj je površini mogla vidjeti što u Džepogradu rade  kralj, kraljica i mala princeza Lora. Zla vještica svim je svojim srcem željela uništiti njihovo kraljevstvo i sreću u kojoj su živjeli. Kako bi to mogla, naumila je ukrasti čarobni zlatni ključ dobrote i lijepih riječi koji otvara sva vrata u kraljevstvu, pa čak i vrata kraljevih odaja. Bez tog ključa kraljevstvo je bespomoćno i vrlo lako moglo bi propasti.

Jednog lijepog dana, zla vještica uputila se u Džepno kraljevstvo. Kralj i kraljica u posljednje vrijeme živjeli su u velikom strahu jer su znali što je zla vještica naumila i kako bi svakog trena mogla stići. Ona je sa svojom stražom stigla do dvorca. Bila je uvjerena da će lako doći do ključa, ali kralj i kraljica bili su lukaviji od nje i skrili ga daleko od njezinih očiju. Začarali su ga kako ga ona ne bi otkrila u svom čarobnom jezeru. Uspjela je ući u dvorac na stražnja vrata i počela sama tražiti ključ. Mislila je da je blizu jer je našla tragove koji su vodili do ključa. Uspjela je riješiti sve tri zagonetke koje je našla uklesane u kameni zid dvorca. Ali kralj i kraljica lukavo su zadali zagonetke jer one vješticu nisu dovele do ključa, nego do zamke u koju je upala.

Kralj i kraljica bili su jako dobri pa su se smilovali vještici i pustili je, ali im je morala obećati da se više nikada neće ni približiti njihovom kraljevstvu. Napravili su veliko slavlje na koje su pozvali sve ljude iz kraljevstva. Bili su sretni što su se riješili zle vještice zauvijek.

Kralj, kraljica i princeza Lora živjeli su sretno do kraja života u svom dvorcu, a čarobni zlatni ključ dobrote i lijepih riječi koji otvara sva vrata u kraljevstvu bio je zauvijek skriven, čuvajući kraljevstvo od zla.

Omea Novak, 2.r.

OŠ Gornji Mihaljevec

Mentor: Silvija Soldat

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori