Radionice

Jan Boršić: Prekrasan dan

Uobičajeni školski dan odličnim je učinila učiteljica Lidija kad nas je na hodniku škole iznenadila viješću da idemo na izlet.

Svaki dan prije izleta sanjao bih neki događaj iz mašte. Prvu noć sam sanjao o putu autobusom u Križevce. U snu sam cijeli put razgovarao sa svojim prijateljima. Kad nam je ponestalo tema za pričanje, igrali smo igrice. Brzo smo stigli do odredišta, ali na žalost, kad smo silazili s autobusa, došlo je i vrijeme da se probudim. Sljedeće noći u snu smo posjetili Sobu Priča Lilipjer. Tamo je bilo zanimljivo, zabavno i poučno. Slušali smo priče, pjevali pjesme i upoznali književnika Josipa Petrlića Pjera i njegovu suprugu Lili. Bili smo i na izložbi poznatog kipara u Gradskom muzeju. Došla je  treća i zadnja noć prije izleta. Zaspao sam… Našao sam se na putu prema tvornici čokolade. Putem sam zamišljao veliku količinu slatke tekuće čokolade. Kad smo je trebali kušati, zazvonio mi je alarm.

Digao sam se, spremio i krenuo prema školi. Tamo nas je već čekao autobus kojim smo putovali na izlet iz snova. Bilo je savršeno pa čak i bolje nego u mojim snovima!

Jan Boršić,5.b

OŠ Gornji Mihaljevec

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori