Radionice

Leon Kuzma: Nagradni izlet

Došao je taj dan, dan kad sam za svoj trud i napisane pjesmice, sastavke bio nagrađen od nepoznatih ljudi. Četvrtak ujutro, autobus već čeka kao i svi nagrađeni učenici moje škole. Malo je puhao vjetar pa sam uzeo trakicu za uši i svoj kišobran.

Iiii krećemo! Bio sam jako sretan što idem i ja. S nama je bila učiteljica iz hrvatskog jezika Lidija Novak Levatić i gospodin Gorkić Taradi. On je predsjednik Udruge Mlada pera, a ujedno i osoba koja nas je nagradila izletom uz Hrvatske šume i vlasnike Sobe Priča Lilipjer. Vožnjom do Križevaca prisjetio sam se promocije zbornika „Mozaik poezije i proze“ udruge Mlada pera gdje sam s friškim bolovima i gipsom na ruci skupio snagu i pročitao svoju nagrađenu priču.

Evo nas! U Križevcu nas je dočekao književnik Josip Petrlić Pjer i njegova gospođa Ljiljana – Lili. U njihovoj Sobi Priča Lilipjer bilo je odlično! Vidjeli smo piščeva književna djela, različito uređene kutke za detektive, kauboje… Zajedno smo pjevali, svirali i super se zabavljali. Ispričao nam je prekrasnu ljubavnu priču o Marti i Iveku koja me se posebno dojmila. Poslije smo išli u Gradski muzej Križevci i vidjeli portrete slavnih umjetnika i filozofa kipara Ivana Meštrovića. Bilo je tu i vremena za igru na igralištu. Nakon toga smo išli u tvornicu čokolade Hedona, tamo smo vidjeli kako se proizvodi čokolada. Prije nego li smo išli na ručak svatko je dobio čokoladnu lizalicu, a mogli smo i kupiti slatke ručne radove koje izrađuju ljudi s invaliditetom s puno ljubavi.

Sve što je lijepo kratko traje, tako je i naš dan išao kraju, morali smo poći kućama. Zavrtio sam svoj kišobran šarenih boja i vidio da je bio prekrasan dan, dan duginih boja i na tomu sam zahvalan!

Leon Kuzma, 4.r.

OŠ Gornji Mihaljevec

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori