Neka bude što deblja jer je plod našeg podneblja

Vita Tadić: Zeleni prirodni svijet

Bok ja sam Vita, ovo je moj prijatelj Luka i moja prijateljica Maura. Mi smo novi čuvari okoliša. Danas ćemo razgovarati o tome kako čuvamo okoliš i kako ga možemo štititi.

Naša grupa zove se Marljivi čuvari prirode. Evo sad ćemo krenuti na bitnu temu. Dakle, sad ćemo vam ispričati jednu priču.

Bio je jedan najljepši dan na svijetu. Ptice su neprestano pjevale, vjetar je neprestano šumio, a drveće neprestano šuštalo. Mi Marljivi čuvari prirode smo našli jednu plastičnu vrećicu, a u njoj puž, STRAŠNO. Uzele smo puža i nekako mu pomogli. No kad smo ga spasili, Maura je dobila super-duper ideju. Pužu smo dali ime gdin.Tihomir. Tihomiru smo dali društvo. Ptičicu Linu, cvrčka Viva i bubamaru Lili. Oni su si bili najbolji kompići na čitavom svijetu. No vidjeli smo kako jedna djevojčica baca plastičnu bocu u travu. Ali svo troje smo se sramili ići joj reći da se to ne smije raditi. Pa sam skupila hrabrost i otišla do nje zadržsnim dahom. Rekla sam joj: ooo oplosti nisam znala da se to ne smije.

Ok dodala sam. Voljela bih da nam se pridružiš u naše Marljive čuvare prirode.

MOŽE!!!Djevojčica je uskliknula i zvala se Gita Mikul. Bila je odlična sve je znala,osim reči slovi R. Kada je Gita bila bolesna sve je potpuno se  promijenilo. No potom sam učila drugu djecu kako činiti okoliš čistim. Papir ide u plavi, vodu moramo održavati čistom i sl… I tako se to nastavljalo neko vrijeme…

Jeeej sutra je moj ročkas i sutra ću također čuvati okoliš…Za moj ročkas dobila sam puuno darova. WOW!Torta čak na 3 kata. Ooo Gita se napokon vratila. Gle jedan dječak…pa to je Ivo. On je jako dobar dječak. Ima okrugle naočale, aparatiće, danas je nosio bijelu majicu s plavim točkama i zelenu jaknu s smeđim točkama, imao je crne hlače i bijele NIKE tenisice. I izgledao je ovako.

 

Ivo jako, ali baš jako voli crtati, kao i ja. Ali on baš lijepo crta. No od tada baš je sve čudno. Rekao mi je da mu je kuća puna njegovih crteža i radova pa ih više nema kamo staviti niti spremiti.Mama mu je poludjela s tolikim radovima. Sad ću nacrtati što on najviše voli crtati.

Vita Tadić: Zeleni prirodni svijet

 

No ajmo mi natrag na temu, dakle danas u 13:12 smo vidjeli kako nešto gori no to je bilo deblo, a ispod debla jež, no pošto je Luka znao puno toga on je spriječio problem.

JEEJ sutra je prezentacija tko je bolji u prirodnim poteškoćama. Mi smo bili na 2.mjestu i to je uglavnom super. Zelenjaci su bili 1.,  au toj su grupi Iva,Petra i Patrik.

Danas sam jahala prvi put konja. Bio je crn s bijelim točkama. Ok ovoj priči bi se mogao približiti kraj. Eto i tako se ta priča nastavljala. No vjerujem da ćete malo duže morati čitati. No to je čak i dobro. Pa budemo vidjeli hoće li se ova priča nastaviti? Imam dobru vijest, nastavit će se, ali još u nekoliko rečenica. Uglavnom super mi je bila ova godina, i nadam se da će tako bit i sljedeća. Eto takav je život kakav je pa kako bude i bit će. Evo nadam se da ste uživali čitajući moj trud. I za sad od mene bit će to-to. Lijep pozdrav svim čitateljima. D

Vita Tadić 3.C

OŠ Petar Preradović, Zagreb

Mentorica: Vanja Vukosavić

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori