Neka bude što deblja jer je plod našeg podneblja

Filip Iveković: Svijet u kojem želim živjeti

Hm…. To je možda svijet pun životinja i traktora? Da!! To je sigurno moj omiljeni svijet u kojem želim živjeti. Taj svijet mi je najdraži jer jako volim životinje te isto tako jako volim voziti traktore i jedva čekam kada ću ih moći voziti.

Uvijek pomažem svojim roditeljima, svome kumu i bratiću u poljoprivrednim radovima. Želio bih da se priroda ne zagađuje s različitim vrstama smeća zato jer je priroda dom jako puno dobrih, a i nekih manje dobrih životinja. U šumama se mogu pronaći životinje kao što su lastavice, gavrani, kos, medvjed, divlje svinje, jeleni, srne, zečevi… Naravno puno životinja se nalazi i u parkovima prirode i u nacionalnim parkovima kao što su Plitvička jezera, Sjeverni Velebit, Risnjak, a neke od njih su zaštićene poput medvjeda, vuka. I trebaju bit zaštićene jer ponekad čovjek zna biti okrutan sa životinjama. Upravo zato veoma volim poljoprivredna gospodarstva i farme jer vode brigu o životinjama. Osim životinja tamo se nalaze i traktori koje obožavam pa je zbog toga upravo to svijet u kojem želim živjeti.

Dragi ljudi i prijatelji, odaberite svijet kao i ja i nećete požaliti. U mojem svijetu moći ćete vidjeti mnogo životinja, raznih vrsta, ali i velikih i malih traktora. Dođite u moj svijet i vidite koliko je prepun zdravlja, sreće i zadovoljstva, a upravo to vam poručujem ja, Filip – zaljubljenik u životinje i traktore!

Filip Iveković, 4. razred

OŠ Josipa Broza Kumrovec

Učiteljica: Marina Sušec

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori