Neka bude što deblja jer je plod našeg podneblja

Mihael Blažičko: Svijet u kojem želim živjeti

Svijet? Što je svijet? Kugla zemaljska ili sve oko mene? Hmmm…teško pitanje. Za mene desetogodišnjaka svijet je lijepo mjesto, a za odrasle možda i nije tako.

Jednog jutra sam se probudio i shvatio da je nešto drugačije. Nisam odmah znao što, ali mi se sviđalo. Svijet je bio prekrasan. Ljudi oko mene su bili veseli, raspjevani i s velikim osmjesima na licima. Svi su pomagali jedni drugima. Radost među ljudima se širila brzinom munje. Nije bilo svađa, tuge i depresije. Vladao je mir i veselje. Na početku sam se osjećao čudno, ali sam se brzo uklopio. Djeca su s radošću učila i za nagradu dobivala dobre ocjene i bombone. Odrasli su radili i dobivali veće plaće. Nije bilo siromaštva. Bilo je puno slobodnog vremena za druženje. Taman sam s prijateljima krenuo igrati nogomet, ali su me ometali neki čudni zvukovi. Bio je to moj brat koji me pokušavao probuditi. Opet sam zaspao, ali na svu sreću nisam zakasnio u školu jer su bili praznici. Probudio me jer mi je želio prvi čestitati rođendan. U tom trenu sam nažalost shvatio da sam samo sanjao taj predivni svijet.

Svijet u kojem ja živim nije takav. Znam da ima i siromaštva, tuge i bolesti. Znam da mnoga djeca nemaju roditelje ili svoj dom. Iz tog razloga, dok sam puhao svojih 11 svjećica na torti, zaželio sam jednu jedinu želju. Želim da se moj svijet kojeg sam sanjao, taj lijepi i bezbrižni svijet jednog dana ostvari!

 

Mihael Blažičko, 4.razred

OŠ Josipa Broza Kumrovec

Učiteljica: Marina Sušec

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori