Radovi mladih pera

Ibrahim Gušani: Trol koji je bacio kamen

Jednoga dana patuljci i trolovi su se svađali oko jednog velikog kamena koji im je trebao da dovrše svoje građevine. Svađali su se već duže vrijeme i nisu se uspijevali se dogovoriti. Trolovi su se jako naljutili i uništili ga.

Kada su ga uništili, stvorio se i zasjao je jedan predivni crveni dragulj. Svi su se začudili i htjeli ga uzeti. Baš kad su krenuli prema njemu, dragulj je nestao, ali ostao je jedan papirić. Mali patuljak ga je uzeo i pročitao „Udružite se i izgradite jednu veliku građevinu i vaše želje će se ispuniti“, pisalo je. Naravno složili su se, jer da se ne lažemo, tko ne želi da mu se ispune želje.

Trolovi i patuljci su si zadali zadatak da se udruže i naprave jednu veliku građevinu. Dok su patuljci planirali kako napraviti građevinu, trolovi su skupljali kamenje. Crveni dragulj se ponovno pojavio i ostavio nacrt na kojem je bila građevina koju su trebali izgraditi. Dragulj je ponovno nestao, a patuljci i trolovi započeli su rad.

Trajalo je to dugo, ali s vremenom su uspjeli. Trebali su joj dati ime. Imali su puno prijedloga „Afena, Atena, Aaaa! Rena, auu! Pogodio si me kamenom“ viknuo je jedan trol svom prijatelju imena Rena. „Hej, odlično ime, Arena!“, potvrdio je Rena, trol koji je bacio kamen. Svi su se složili s imenom. Bili su zadovoljni i polako su im se počeli ostvarivati želje. Patuljci postali visoki i snažni a trolovi pametni i hitri. Patuljci i trolovi su se sprijateljili i ponosno čuvali svoju novu građevinu.

Ibrahim Gušani
OŠ Šijana Pula
Mentor: Vladimir Papić

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori