Radovi mladih pera

Osvrti iz OŠ Šijana: Idol

Ne možeš me zaustaviti da se volim

Idol je pjesma najveće muške glazbene grupe na svijetu BTS – a. Pjesma se pojavila na YouTubeu 24. kolovoza 2018. godine. Pisana je na korejskom jeziku, ali sadrži i engleske riječi. „Ne možeš me zaustaviti da se volim“ je rečenica koja je svakom slušatelju ušla u uho, po čemu je pjesma i postala prepoznatljiva. Pjesma je za sve uzraste, ali najpopularnija je među mlađom publikom,tj. tinejdžerima.
Ostvarili su cilj rušeći rekorde u Youtube povijesti. Naime, pjesma je u dvadeset i četiri sata postigla pedeset i šest milijuna pregleda te je svrstana na Billboardovu ljestvicu „Najbolji YouTube debi svih vremena“ kako prenosi Billboard. Pjesma ima dinamičan ritam, spaja različite kulture, privlači poput zamke, s južnoafričkim gqom i južnokorejskim salmunorim. Idol nije samo pjesma koja će vas namamiti da ustanete, zaplešete i zapjevate, već ima i poruku koju je BTS provukao kroz pjesmu, a ona je da trebamo prihvatiti i voljeti sebe takvima kakvi jesmo sa svim manama i vrlinama te usponima i padovima jer ako ne napravimo tako, bit ćemo nesretni. Tražit ćemo sreću na mjestima na kojima je nećemo pronaći.
Život je samo jedan i trebamo ga živjeti punim plućima baš kao članovi pomenute vokalno instrumentalne skupine. BTS je vrlo popularna i uspješna skupina zato što rade ono što vole te se njihova ljubav i pozitivna energija osjeća preko pjesama, što prepoznaju i njihovi obožavatelji koji se svakim danom brojčano povećavaju.

Ena Martinčić, 8. r

OŠ Šijana, Pula

Mentor: Vladimir Papić

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori