Radionice

Luka Tomašić: Izlet u Križevce

Okupili smo se u maglovito juro i krenuli na put u Križevce. U kuću Soba priča Lilipjer. Nestrpljenje je bilo na vrhuncu! Potom smo prošetali gradom, razgledali izložbu i posjetili tvornicu Hedona.

Na početku našeg izleta nakon vožnje krenuli smo u Sobu Priča Lilipjer. Tamo nas je dočekala nasmijana gospođa koja nas je povela na put priča. Čuli smo puno zanimljivosti, pjevali i zabavljali se. Književnik Josip Petrlić Pjer nas je strpljivo vodio putem književnoga vlastitog stvaranja. Upoznao nas je s nekim likovima, a kasnije nas proveo gradom. Na tom putu puno smo naučili, posjetili muzej, tvornicu čokolade gdje smo vidjeli kako se pravi čokolada. U restoranu smo se okrijepili, kasnije kupili čokoladu i busom otišli kući.  Najvažnije od svega bilo je to što smo upoznali dva iznimno divna čovjeka: književnika Petrlića Pjera i njegovu suprugu Ljiljanu Lili. Primili su nas u svoj svijet, nesebično darovali svoje vrijeme i obogatili naše djetinjstvo.

Izlet ću pamtiti kao jedan od boljih upravo iz tog razloga. Na put sam pošao s prijateljima, a vratio sam se doma s još više njih!

Luka Tomašić, 8.r.

OŠ Gornji Mihaljevec

 

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori