Jer moja priča blista budi furešta il’ turista!

Filip Iveković: Moj zagorski kraj

Mjesto u kojem ja živim i koje je za mene najljepše su Zagorska Sela. Moj kraj prepun je brda i brežuljaka, ali i plemenitih, radišnih ljudi.

Kuće su okružene velikim listopadnim šumama, livadama i njivama. Moj kraj je poljoprivredni kraj te su ovdje uvijek mogu vidjeti traktori i razni poljoprivredni strojevi. Moj kum, djed i bratić se bave poljoprivredom. Ja isto jako volim domaće životinje pa im često pomažem. Imamo mnogo poljoprivrednih gospodarstava na kojima možete vidjeti domaće životinje. Uvijek smo jako gostoljubivi pa ćemo vas ponuditi finim domaćim proizvodima, a naravno možete ih i kupiti.

U mome kraju, osim poljoprivrednih strojeva i radišnih ljudi, ima puno dvoraca. U blizini se nalazi dvor Veliki Tabor te dvorac Miljana. Uz ove prekrasne dvorce nalazi se i crkva svete Katarine, a njezin dan obilježavamo svake godine 25. studenoga kada je dan moje općine. Mi smo malo selo s puno djece pa se često družimo i imamo organizirane razne radionice u Društvu naša djeca Zagorska Sela. Naravno i ja sudjelujem u svim aktivnostima.

Ako poželite slušati zvuk ptičica, udisati svježi zrak, prošetati šumom, a nakon toga dobro pojesti prave domaće proizvode, dođite u moj zagorski kraj, u moja Zagorska Sela pa ćemo zajedno zapjevati neku domaću popefku!

 

                                      Filip Iveković, 4. razred

OŠ Josipa Broza Kumrovec

učiteljica Marina Sušec

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori