Jer moja priča blista budi furešta il’ turista!

Petra Dežmar: Kumrovec, o Kumrovec

Moje mjesto je malo, ali je jako značajno i posebno. U njemu se nalaze mnoge povijesne znamenitosti.

U centru Kumrovca nalazi se najpoznatije selo na svijetu, „Muzej staro selo Kumrovec“. Tu se nalaze drvene kućice koje prikazuju život ljudi u prošlosti pa se tako mogu razgledati kovačnica, tkalačka kuća, kuća s drvenim igračkama, rodna kuća Josipa Broza Tita i još mnogo toga. Nakon razgledavanja možete se okrijepiti u obližnjim ugostiteljskim objektima. Ove jeseni otvorena je i prekrasna šetnica Park šuma Dubrava. Svatko tko dođe u Kumrovec trebao bi je posjetiti, pogotovo roditelji s djecom jer se u njoj nalaze likovi iz bajki. Sve te likove izradili su motornim pilama što je veoma teško napraviti.

Moje mjesto je posebno i po tome što se u Zelenjaku prije samog Kumrovca nalazi spomenik hrvatskoj himni Lijepoj našoj. U ljepotama ovog kraja je uživao i Antun Mihanović pa je baš na ovom mjestu dobio inspiraciju i napisao stihove Lijepe naše. Pored spomenika nalazi se staza kroz krošnje Zelenjak koja će svakog turista očarati danju, a posebno noću kada je osvijetljena.

Ako odlučite posjetiti Kumrovec, osim što ćete uživat ćete uživati u razgledavanju važnih znamenitosti, uživat ćete i u netaknutoj prirodi i u svježem zraku.

 

                            Petra Dežmar, 4 . razred

OŠ Josipa Broza Kumrovec

                                                         učiteljica: Marina Sušec

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori