Neka bude što deblja jer je plod našeg podneblja

Matko Branda: Stanovnici čarobne brade

Na rubu začarane šume, u svjetlucavoj kućici  sa čudnovatim vrtom živio je Čarobnjak.

Čarobnjak je svaki dan kuhao čarobni napitak kojim će zalijevati svoj vrt. Želio je da u vrtu izraste mnogo čarobnih plodova kojima je hranio šumske životinje. Čarobni plodovi imali su moć dobrote i u šumi bi vladalo samo dobro.

Jednog jutra, dok je brao čarobno cvijeće i bilje za svoj čarobni napitak, u dugu bradu uskočila su mu tri zločesta patuljka iz susjedne šume. On nije ništa primijetio i nastavio je brati cvijeće. Jako se veselio kuhanju čarobnog napitka.

Patuljci su u njegovoj bradi počeli graditi kuću jer im se mjesto činilo dobro. Vukli su ga za bradu, namotavali vlasi, potezali i čupkali.

Čarobnjak je osjetio da se nešto događa u njegovoj bradi, ali nije znao što. Brada ga je boljela, čak je u jednom trenu počela gorjeti. To su patuljci upalili vatru, ali se razgorjela pa su od straha htjeli  iskočiti iz Čarobnjakove brade. Tad ih je vidio Čarobnjak. Shvatio je da su u njegovoj bradi živjela tri čudna stvorenja.

Brzo se okupao i oprao bradu vodom da ugasi vatru. Patuljci su pali u vodu, ali znali su plivati i nisu se utopili.

Voda u kojoj se Čarobnjak kupao bila je čarobna i puna čarobnog dobrog napitka pa su i patuljci postali dobri. Sprijateljili su se sa Čarobnjakom. On im je dozvolio da žive u njegovoj  bradi, a oni su mu obećali da će mu pomagati u čarobnom vrtu.

Od tog dana u Čarobnjakovom vrtu raslo je mnogo čarobnih plodova i više mu nije trebao nikakav čarobni napitak.

Matko Branda, 1.razred

OŠ Gornji Mihaljevec

 mentor: Silvija Soldat, mag. prim. educ.

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori