Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!

Ana Krolo: Doberman

Živjela dva brata imenom Rex i Aron. Rex i Aron su stalno spavali zajedno.

Rex i Aron su se voljeli igrati. Nakon pet godina postali su odrasli. Odlučili su zauvijek pobjeći iz kuće. Htjeli su si naći boljeg vlasnika. Rex i Aron su zubima pregrizli povodac s kojim su bili zavezani za stablo. Vlasnik im je bio jako bezobrazan. Ovo im je bio prvi put da su bili bez lanca, vani i u potpunoj slobodi.

Kad su se Rex i Aron oslobodili, vlasnik ih je vidio i počeo ih je loviti. Oni su trčali što su brže mogli. Vlasnik je cijelo vrijeme trčao za njima, ali nakon nekoliko minuta je odustao i vratio se kući.

Nakon što ih je vlasnik prestao loviti, braća su zajedno legla ispod drveta u hlad. Padalo je lišće, sve je bilo mirno.

Jedan dan je prošao, a Rex i Aron još nisu pronašli novog i boljeg vlasnika. Stalno su sjedili ispred tuđih kuća i cviljeli, ali nitko ih nije htio.

Nakon nekoliko mjeseci, Rex i Aron još nisu našli vlasnika. Idućega dana, jedna je djevojčica vidjela dva dobermana kako čekaju ispred njezine kuće. Djevojčica im je prišla i rekla im je da će se ona i njena obitelj brinuti o njima najbolje što mogu. Dva brata su bila jako sretna zbog toga.

Nakon nekoliko dana, Rex i Aron su pronašli jako sretnu obitelj koja ih voli. Dva brata uvijek čekaju djevojčicu da se probudi kako bi ju zato otpratili u školu i sigurno doveli kući nakon škole.

Otkada su u novoj obitelj, svaki se dan idu igrati na livadu. Dva brata se tamo utrkuju sto puta, a onda se, kao i svaka braća, počnu svađati oko toga tko je bolji.

Aron i Rex nagrađeni su zbog toga što su našli najgoreg kradljivca pasa, odnosno svog prvog vlasnika. Bili su najbolji psi na svijetu. Svojim su pronalaskom završili u novinama i osvojili zlatne ogrlice.

Ana Krolo, Osijek

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori